2014. december 2., kedd

Blog: Hogyan nézz utána egy lehetséges kamu adatlapnak a társkereső oldalon!

Blog: Hogyan nézz utána egy lehetséges kamu adatlapnak a társkereső oldalon!

Az alább ismertetésre kerülő módszer nem 100%-os, mert nem minden esetben tesznek fel a gugli által elérhető fotókat a külföldi oldalakra. Általában, a hamis adatlapot készítők valamilyen spam tevékenység miatt lopkodnak fényképeket és generálnak mögé hamis fiókot, hogy a többi regisztrált felhasználó adataihoz hozzáférjenek. Vagy - fizetős társkereső oldal esetén - anyagi hozzájárulás miatt (pl. sms. fizetés esetén használhatsz egy sok sikerrel kecsegtető erotikus társkereső oldalt.) generálnak fake fiókokat, hogy te, az egyszeri társkereső, küldj egy kis pénzt a mohó és erkölcstelen oldalnak. Mindkét oldalt meg szokták vezetni. Pasikat és csajokat egyaránt átverhetnek egy jól szerkesztett adatlappal.

Mondjuk regisztrálsz egy társkeresőn, ami egy hét múlva küld neked egy lehetséges partner üzenetet. Te persze elolvasnád, de az oldal ezt már nem teszi lehetővé ingyen, így vagy törlöd, vagy pénzt küldesz. Teszem azt, olyan kivánatos a lehetséges partner, hogy feladod az sms-t, amely vonja a számlád. Ekkor megnézed a neked küldött levelet, amelyben lehet, hogy csupán ennyi áll:
"Sajnos nem nekem vagy a megfelelő partner."

Te meg pislogsz, mint hal a szatyorban, hogy mi van? A telódról meg lépett a zsé, a semmiért.
A szomorú, hogy több tucat társkereső működik ezen az elven és a legtöbb, profit orientált lehúzós oldal úgy védekezik, hogy apró betűs részben értekeznek arról, hogy az adatlapok valóságtartalmáért semmilyen formában nem vállalnak felelősséget.

Korrekt nem?
Ennyi erővel te is szépen csinálhatsz ilyen oldalt. Leszedegetsz 1000 szexképet a netről, majd egy informatikussal felépíted köré a kamu társkeresődet, hogy áradjanak a pasik, akiket azután csőbe húzhatsz. Közben mosod a kezeidet, hiszen nem vállalsz felelősséget.

Mire is?
Hogy csaló vagy.
A lehúzott ember meg nem fog ezért perre menni, hiszen nem tudja bizonyítani, hogy te verted át.

De megmutatom, mire gondolok, képekben.

Első fotó, legyen mondjuk a twoo a vizsgált társkereső, amelyen viszonylag sok az átlagos illetve csúnya (ez relatív) ember, ezért valószínű, hogy sokan igaziak.

A kurzorunk ugyan print screen üzemmódban eltűnik, de nézzük meg, milyen szépen kiválasztható egy csinos fotó, amely 27 éves, Budapesti lányt ígér. Egyetlen fotója van, de az elég szexi. Természetesnek is hat, így még akár valós személy is állhat mögötte. Ám vizsgálódásunk után kiderül, hogy nem így van.
Ráklikkeltünk: Figyelmesen olvasva az adatlapját, meginvitál minket egy másik társkereső oldalra - büdös konkurencia, már itt reklámozza magát, ami nem túl szép, igaz? -  ahol Nora néven megtaláljuk. Legyen, bár előre tudtam, hogy azon a társkeresőn is fizetni kell a kapcsolat kialakításáért
A megadott weboldalon már nem is szégyenlősködik a hölgy. Remek szexképeket láthatunk róla, melyben mindent megmutat. Csak van egy érzésünk, hogy amit látunk képen, a valóságban, legyen bármilyen felcsigázó is, személyesen nem ismerhetjük meg, hiszen lehet, hogy akinek a képeit látjuk, egy másik országban él. Az is lehet, hogy 5-10 éves fényképeket nézegetünk, miközben a fotón látható, egykor ledér hölgy, azóta férjhez ment és szült két gyereket.
A társkereső oldalnak azonban nem érdeke, hogy te okos legyél. Neki az az érdeke, hogy megtessen az egyik fotó és hamis ígéretekért cserébe pénzt költs az oldalon. Azonban a legtöbb esetben igen könnyen kiszűrhető, hogy az adott adatlap valóságos lehet e. Mint írtam, nem 100%-os biztonsággal, de legyél kreatív.

Maradjunk Norcikánál.

Lementjük az egyik fotóját az adatlapról.

Finomítanom kellett rajta, a kiskorúak miatt.

Nem minden társkereső teszi lehetővé, hogy az adatlapok fényképeit lementhessük a gépünkre. Ezzel egyrészt a regisztrálókat védik, másrészt, a vizsgálgató dolgát nehezítik meg.

Mentsd le a fotót. Ha az oldal nem engedélyezi, akkor tedd ezt.

1. Print Screen gombot megnyomod. (Ezzel eltárolod az aktuálisan látható képernyő témát.)
2. Nyisd meg a paint-et - alap windows program.
3. Nyomj egy beillesztést. (Erre megjelenik az 1.-es pontban mentett háttered.)
4. Jelöld ki a fényképet, téglalap alakú kijelöléssel. (Azt a területet, amit majd vizsgálni akarsz. Lehetőleg maradj a fotó határvonalán, mert így a nagyobb esély rá, hogy kidob valamit és a keresőmotor "nem fullad le." Ha az egész hátteret mentenéd és tennéd keresésre, a gugli megadná magát...)
5. Másold a képet, majd kérj új lapot. Előzőt nem mented.
6. Beillesztés. Erre a fehér lapon megjelenik, amit előbb kijelöltél és másoltál.
7. Igazítsd a képhez a fehér lapot, hogy ne legyen kerete, majd bezárás. Erre kérdezi, hogy mented e?
8. Kép mentése. Állítsd jpg-re a formátumot és írj be neki egyszerű nevet: pl. Norci 001
9. Lett egy fényképed az adatlapról, amit megvizsgálhatsz a gugli fénykép kereső motorjával.
10. Klikk a fényképezőgépre majd fájl kiválasztása: Norci 001.
11. A gugli automatikusan keresni kezdi a hasonló képeket és kidobja amit talál.

Ez történt:

Azért érdekes, nem? Az elvileg magyar lányra kidob egy rakat külföldi szextárskereső oldalt. Győzd kimazsolázni, melyik lehet a legrégebbi előfordulása a felhasznált fotónak, ami alapján kiszámíthatod, hány "évvel lettél" átbaszva.
Egyet megnyitottam random (véletlenszerűen) és ezt láttam:

Persze, most, hogy már tudjuk, hogy a kisasszony adatlapja köszönő viszonyban sincs a valósággal, menjünk jelenti a dolgot az oldal karbantartóinak/fenntartóinak vagy, hogy hívják azokat, akik arctalanul bezsebelik a jóhiszemű "vásárlók" pénzét.
Ám van egy apró(betűs) bökkenő:

Fogtad?
Az oldal mossa kezeit. Rájuk is írhatsz, simán leráznak:
- Jah, kérem, hogy minden második női adatlapunk hamis? Sajnos, ezért felelősséget nem tudunk vállalni! Hát kinek van ideje minden adatlap valóságtartalmát érdemben megvizsgálni???

Nos, ha politikusaink annyi pénzt akarnak beszedni, hozzanak egy törvényt az ilyen "legális" lehúzással élő "társkeresők" (inkább ember átverő) oldalak ellen. Macerás, az biztos, ám hosszú távon csak a korrektek maradnának fent és az oldal felügyelőjének érdeke lenne, hogy felülvizsgálja az oldalának valóságtartalmát, mert így, ebben a formában, ez egy csalás, amely a törvény által szabadon hagyott kiskapukon jut el az egyszeri felhasználóhoz.

Köszönöm, hogy végigolvastál.

Zárójelben:
A "szexlak.hu" oldal három adatlapját vizsgáltam meg találomra ezen a módon. Mindhárom hasonló végeredményt hozott. Ezek alapján kijelenthetem, hogy a szexlak.hu alkalmatlan társkeresésre...
(Már ami a nőket illeti. A férfiak hitelességét az oldalon, vizsgálja valaki más.)

Biztos, ami biztos, adtam egy lehetőséget az oldalnak, hogy komolyan is veheti magát. Válaszukra kíváncsi leszek.

Szerinted  mit fognak írni?
Megérkezett a válasz is, néhány órával később. Ahogy megjósoltam. Tessék elolvasni és értelmezni.